Kotletter med krämig savoykål

Kotletter med krämig savoykål

Ungssteka För 4 personer
Ingredienser
  • 4 st Scan fläskkotletter
  • 2 msk smör
  • 600 g fast potatis mycket tunt skivad
  • 2 vitlöksklyftor halverade och krossade
  • 2 dl köttbuljong
  • 1 äpple skalat och tärnat
  • 2 tsk torkad mejram

KRÄMIG SAVOYKÅL

  • ½ savoykålshuvud i bitar eller 300 g brysselkål
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 schalottenlök finhackad
Gör så här Sätt ugnen på 200°C. Bryn kotletterna i hälften av smöret i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg dem i en ugnssäker form. Fördela potatisskivorna omlott på kotletterna. Lägg en krossad vitlöksklyfta och en klick smör ovanpå varje kotlett. Tillsätt buljong, äpple och mejram. Låt sjuda i 25 minuter. Koka savojkålen mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull. Låt rinna av. Värm kålen med crème fraiche och lök i kastrullen. Smaksätt med salt och peppar. Servera kotletterna med savoykål.