Grillad Flintastek med kanel- och pepparkryddad potatis

Grillad Flintastek med kanel- och pepparkryddad potatis

Grilla För 4 personer
Ingredienser
  • 1 st Scan Flintastek Tex Mex

KANEL- OCH PEPPARKRYDDAD POTATIS

  • 700 g potatis
  • 2 msk smör
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk grovmalen svartpeppar

MOROTSDIPP

  • 150 g morötter
  • ½ msk färskpressad citronsaft
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm malen koriander
Gör så här Sätt ugnen på 225°C. Skölj och skär potatisen i klyftor. Smält smör i en långpanna eller i en ugnssäker form. Vänd runt klyftorna i smöret och strö över kanel, salt och peppar. Stek i ugn, ca 25 minuter.

Skala morötterna och skär i slantar. Koka i lättsaltat vatten ca 20 minuter. Mixa morötterna med citronsaft, olja och koriander i en matberedare eller med en stavmixer. Smaksätt med salt.

Grilla flintasteken över indirekt värme och lock i ca 25 minuter.
Servera flintasteken med potatisklyftor och morotsdipp.