Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Grillad Flintastek med kanel- och pepparkryddad potatis
- 1 st Scan Flintastek Tex Mex
KANEL- OCH PEPPARKRYDDAD POTATIS
- 700 g potatis
- 2 msk smör
- 1 tsk kanel
- ½ tsk salt
- 2 tsk grovmalen svartpeppar
MOROTSDIPP
- 150 g morötter
- ½ msk färskpressad citronsaft
- 1 msk olivolja
- 1 krm malen koriander
Skala morötterna och skär i slantar. Koka i lättsaltat vatten ca 20 minuter. Mixa morötterna med citronsaft, olja och koriander i en matberedare eller med en stavmixer. Smaksätt med salt.
Grilla flintasteken över indirekt värme och lock i ca 25 minuter.
Servera flintasteken med potatisklyftor och morotsdipp.