Grillribs BBQ med ananassås

Grillribs BBQ med ananassås

Grilla För 4 personer
Ingredienser
  • 1 förp Scan Grillribs ca 850 g
  • 2 majskolvar
  • 1 msk smör

ANANASSÅS

  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 2 msk jordnötssmör
  • 1 tsk curry
  • 3 skivor konserverad ananas hackad
  • ½ chilifrukt hackad
  • ev matyoghurt
Gör så här Tina majskolvarna om de är frysta och skär dem i mindre bitar.

Koka upp kokosmjölk, citronsaft, jordnötssmör och curry i en kastrull. Vänd ner ananas och chili. Låt svalna. Såsen ska serveras rumstempererad.

Grilla ribsen ca 15 cm från glöden i 25-35 minuter. Vänd 5-6 gånger under grillningen. Ribsen ska bli genomstekta och få grillyta. Lägg majsbitarna på grillen några minuter.

Lägg en liten klick smör på den varma majsen. Servera med ananassås, sallad och bröd. Dekorera med ananas skuren i tärningar och ev yoghurt.