Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Entrecôte med majsplättar och ugnsstekta tomater
- 600 g Scan entrecôte i skivor
UGNSSTEKTA TOMATER
- 4 tomater
- 2 tsk strösocker
- 2 tsk salt
- 2 tsk chiliflakes
- 2 vitlöksklyftor krossade
- 1 msk olivolja
MAJSPLÄTTAR
- 1 burk majskorn ca 340 g
- 1 tsk maizenamjöl
- 2 ägg
- 1 röd paprika fint tärnad
- 50 g cornflakes
MARINAD
- ½ msk olivolja
- 1 msk sojasås
- 1 msk ketchup
- några droppar tabasco
- 1 tsk torkad rosmarin