Entrecôte med majsplättar och ugnsstekta tomater

Entrecôte med majsplättar och ugnsstekta tomater

Grilla För 4 personer
Ingredienser
  • 600 g Scan entrecôte i skivor

UGNSSTEKTA TOMATER

  • 4 tomater
  • 2 tsk strösocker
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk chiliflakes
  • 2 vitlöksklyftor krossade
  • 1 msk olivolja

MAJSPLÄTTAR

  • 1 burk majskorn ca 340 g
  • 1 tsk maizenamjöl
  • 2 ägg
  • 1 röd paprika fint tärnad
  • 50 g cornflakes

MARINAD

  • ½ msk olivolja
  • 1 msk sojasås
  • 1 msk ketchup
  • några droppar tabasco
  • 1 tsk torkad rosmarin
Gör så här Sätt ugnen på 125°C. Halvera tomaterna och pressa ut kärnorna eller gröp ur dem med en sked. Lägg tomathalvorna på en plåt eller i en ugnssäker form med snitttsidan upp. Strö över socker, salt, chiliflakes, vitlök och häll på olja. Stek tomaterna i ugn ca 4 timmar. Häll av majsen till plättarna och pudra över maizenamjöl. Vispa äggen med en gaffel i en bunke. Lägg i majs, paprika och cornflakes. Smaksätt med salt och peppar. Hetta upp lite smör eller olja i en plättlagg eller stekpanna. Stek majsplättarna i några minuter på varje sida. Blanda ingredienserna till marinaden i en skål. Häll ¼ i en kopp. Pensla köttet med resterande marinad. Grilla 5-10 cm från glöden i 2-3 minuter på varje sida. Köttet ska få en fin gyllenbrun grillyta och vara rosa eller rött inuti när det är klart. Öka grilltiden en minut om du vill ha genomstekt kött. Pensla ytterligare en gång med marinaden från koppen, när köttet är färdigt. Servera entrecôten med majsplättar och tomater.