Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Grillad flintastek med olivpuré och potatissallad
- 1 st Scan Flintastek Orginal, ca 870 g
OLIVPURÉ
- 1 dl Lätt crème fraiche
- 2 dl Svarta oliver urkärnade
- 1 Vitlöksklyfta, hackad
- 1 msk Persilja, hackad
POTATISSALLAD
- 700 g färskpotatis
- 1 msk balsamvinäger
- 2 msk Olivolja
- ½ dl Färskpressad morotssaft
- 1 Purjolök, tunt skivad
- 1 knippe Rädisor, tunt skivade
2. Tvätta och koka potatisarna. Häll av vattnet och halvera potatisarna medan de är varma. Blanda vinäger, olja och morotssaft i en skål. Vänd ner potatishalvor, purjolök och rädisor i vinägretten. Smaksätt med salt och peppar.
3. Skär 2-3 snitt i svålen på flintasteken. Grilla den på medelvärme över glöd eller på gasolgrill tills innertemperaturen är 68º ca 20 minuter. Vänd köttet 5-6 gånger under grillningen. Låt köttet vila en stund innan den serveras.
4. Servera flintasteken med potatissallad och olivpuré.