Grillad flintastek med olivpuré och potatissallad

Grillad flintastek med olivpuré och potatissallad

Grilla För 4 personer
Ingredienser
  • 1 st Scan Flintastek Orginal, ca 870 g

OLIVPURÉ

  • 1 dl Lätt crème fraiche
  • 2 dl Svarta oliver urkärnade
  • 1 Vitlöksklyfta, hackad
  • 1 msk Persilja, hackad

POTATISSALLAD

  • 700 g färskpotatis
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk Olivolja
  • ½ dl Färskpressad morotssaft
  • 1 Purjolök, tunt skivad
  • 1 knippe Rädisor, tunt skivade
Gör så här 1. Värm crème fraiche i en kastrull. Tillsätt oliver, vitlök och persilja. Låt allt bli varmt. Mixa slätt i en matberedare eller med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar.

2. Tvätta och koka potatisarna. Häll av vattnet och halvera potatisarna medan de är varma. Blanda vinäger, olja och morotssaft i en skål. Vänd ner potatishalvor, purjolök och rädisor i vinägretten. Smaksätt med salt och peppar.

3. Skär 2-3 snitt i svålen på flintasteken. Grilla den på medelvärme över glöd eller på gasolgrill tills innertemperaturen är 68º ca 20 minuter. Vänd köttet 5-6 gånger under grillningen. Låt köttet vila en stund innan den serveras.

4. Servera flintasteken med potatissallad och olivpuré.