Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Grillad fläskkarré med pastasallad och bagna cauda
- 600 g Scan Piggham benfri fläskkarré
- rivet skal av 1 citron
- 1 msk olivolja
BAGNA CAUDA
- 1 dl olivolja
- 50 g hackad ansjovis
- 1 hackad vitlöksklyfta
- 1 msk ströbröd
- 1 äggula
- 1 msk vispgrädde
- ½ dl hackad persilja
PASTASALLAD
- 300 g pasta (t ex penne)
- 2 röda paprikor
- 2 msk hackade örter
- t ex basilika timjan eller persilja
- 2 msk riven ost
- 1 tsk olivolja
Koka pastan enligt förpackningsanvisning. Halvera paprikorna och kärna ur dem. Skär varje halva i två bitar. Pensla bitarna med olja och lägg på grillen i några minuter. Häll av pastavattnet och vänd ner paprikor, örter, ost och olivolja. Salta och peppra.
Blanda citronskal och olja i en kopp. Pensla köttet med blandningen. Salta, peppra och grilla dem 10-15 minuter eller tills innertemperaturen är 70°C. Servera fläskkarrén med pastasallad och en klick bagna cauda.