Grillad fläskkarré med pastasallad och bagna cauda

Grillad fläskkarré med pastasallad och bagna cauda

Grilla För 4 personer
Ingredienser
  • 600 g Scan Piggham benfri fläskkarré
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 msk olivolja

BAGNA CAUDA

  • 1 dl olivolja
  • 50 g hackad ansjovis
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk ströbröd
  • 1 äggula
  • 1 msk vispgrädde
  • ½ dl hackad persilja

PASTASALLAD

  • 300 g pasta (t ex penne)
  • 2 röda paprikor
  • 2 msk hackade örter
  • t ex basilika timjan eller persilja
  • 2 msk riven ost
  • 1 tsk olivolja
Gör så här Hetta upp olivoljan till bagna caudan i en kastrull. Tillsätt ansjovis, vitlök och ströbröd. Låt fräsa i några minuter under omrörning. Vispa ihop äggula och grädde i en bunke. Mixa i den varma oljan lite i taget. Vänd ner persiljan.

Koka pastan enligt förpackningsanvisning. Halvera paprikorna och kärna ur dem. Skär varje halva i två bitar. Pensla bitarna med olja och lägg på grillen i några minuter. Häll av pastavattnet och vänd ner paprikor, örter, ost och olivolja. Salta och peppra.

Blanda citronskal och olja i en kopp. Pensla köttet med blandningen. Salta, peppra och grilla dem 10-15 minuter eller tills innertemperaturen är 70°C. Servera fläskkarrén med pastasallad och en klick bagna cauda.