Ljummet smörrebröd med curryglaserad kotlett

Ljummet smörrebröd med curryglaserad kotlett

Steka För 4 personer
Ingredienser
  • 4 st Scan Piggham fläskkotletter
  • 1 msk curry
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk rostad lök
  • 1 salladshuvud
  • 4 skivor grovt rågbröd
  • 2 saltgurkor i stavar
  • 2 tomater skivade
  • 1 rödlök skivad
  • 1 ask smörgåskrasse
Gör så här Bryn fläskkotletterna i smör i en stekpanna. Krydda med salt, vitpeppar och curry. Sänk värmen och stek under lock i ca 5 min. Dra stekpannan åt sidan och låt stå ca 5 min. Ös köttet med "curryskyn". Vispa crème fraichen, blanda med rostad lök och smaka av med salt. Plocka hela salladsblad och skölj dem. Bred lite av lökcrèmen på brödet. Lägg på sallad, tomat, gurka och rödlök. Skär det varma köttet i tunna skivor och lägg på smörgåsen. Garnera med smörgåskrasse.