Sommarskinka med äppelvinägrett och citronsallad

Sommarskinka med äppelvinägrett och citronsallad

Koka För 4 personer
Ingredienser
  • ca 600 g Scan Piggham färsk skinka
  • 2 msk salt
  • 1 l vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk kapris
  • 2 msk grovhackad persilja
  • 1 äpple fintärnat
  • 1 romansallad
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 tsk flytande honung
  • 6 tunna skivor västerbottenost
Gör så här Dela skinksteken på längden och gnid in den med salt. Lägg i en plastpåse 1 tim i kylen. Koka upp vatten och buljongtärning. Lägg i den saltade skinkan, koka upp och låt sjuda i 10 min. Ställ kastrullen åt sidan och låt svalna. Tag upp skinkan, skär den i tunna skivor och lägg ut på ett stort fat. Blanda olivolja, vinäger, kapris, persilja och äpple. Skeda det över köttet och mal ett par varv med svartpepparkvarnen. Riv salladen grovt och blanda med finrivet citronskal, yoghurt och honung. Lägg ostskivorna överst.