Falukorv med oregano, mjuk polenta och sallad

Falukorv med oregano, mjuk polenta och sallad

Steka För 5 personer
Ingredienser
  • 1 pkt Scan falukorv 800 g
  • 1 kruka färsk oregano

MJUK POLENTA

  • 9 dl grönsaksbuljong
  • 3 dl polentagryn
  • 250 g keso chili

SALLAD

  • 1 romansallad eller ½ isbergssallad
  • 100 g sockerärter
  • 100 g haricots verts
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk olivolja
Gör så här Bryt salladen i mindre bitar. Koka sockerärter och bönor hastigt i saltat vatten. Skär schalottenlöken i tunna skivor. Blanda ingredienserna med olja. Koka upp buljongen till polentan i en kastrull. Rör i polentagrynen och låt koka upp igen under omrörning med en träslev. Låt sjuda i ca 10 minuter. Rör om då och då. Vänd ner keso och smaksätt med salt och peppar strax innan servering. Skär falukorven i 5 cm långa stavar. Stek dem i en teflonpanna. Strö över plockad oregano och servera korven med polentan och salladen.