Rostbiff szechuan med ljummen sallad och basmatiris

Rostbiff szechuan med ljummen sallad och basmatiris

Koka För 4 personer
Ingredienser
  • 700 g Scan rostbiff i bit

KOKLAG

  • 6 dl kraftig oxbuljong
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • ¾ dl sojasås
  • 3 msk farinsocker
  • 1 kanelstång
  • 1 hackad röd chilifrukt
  • 1 msk szechuanpepparkorn eller 1 tsk vitpepparkorn

VINÄGRETT

  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl lag från köttet

VARM SALLAD

  • 3 stjälkar blekselleri
  • ½ purjolök
  • 1 litet huvud isbergssallad
  • ½ dl rostade jordnötter grovt hackade
Gör så här Putsa eventuellt köttet. Skär sedan köttet längs med fibrerna i två bitar. Sätt en stektermometer i ena biten från kortsidan - termometerns spets skall vara mitt i köttet. Koka upp ingredienserna till koklagen. Lägg i köttet som ska täckas helt av lagen, och låt sjuda tills det har en innertemperatur på 60ºC, det tar ungefär 30 minuter. Ta upp köttet, ta ur termometern, täck med smörpapper och låt vila i 10 minuter. Spara kokspadet. Blanda ingredienserna till vinägretten. Ansa och skär blekselleri och purjolök i tunna skivor. Skär isbergssalladen i 8 klyftor med roten kvar. Koka upp spadet från köttkoket. Doppa salladsingredienserna hastigt i spadet. Skär köttet i tunna skivor. Servera med ljummen sallad, vinägrett och basmatiris. Garnera med jordnötter.