Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Rostbiff szechuan med ljummen sallad och basmatiris
- 700 g Scan rostbiff i bit
KOKLAG
- 6 dl kraftig oxbuljong
- 2 tsk malen ingefära
- 2 hackade vitlöksklyftor
- ¾ dl sojasås
- 3 msk farinsocker
- 1 kanelstång
- 1 hackad röd chilifrukt
- 1 msk szechuanpepparkorn eller 1 tsk vitpepparkorn
VINÄGRETT
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 msk sesamolja
- 1 msk rapsolja
- 1 dl lag från köttet
VARM SALLAD
- 3 stjälkar blekselleri
- ½ purjolök
- 1 litet huvud isbergssallad
- ½ dl rostade jordnötter grovt hackade