Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Saltbakad lammstek med polenta & svartvinbärssås
- 800 g Scan lammstek
- 1 vitlöksklyfta
- peppar
- smör till stekning
- 1 kvist rosmarin
TILL SALTDEGEN
- 500 g grovt salt
- 500 g vetemjöl
- 3 äggvitor
- ½ dl vatten
TILL POLENTAN
- 5 dl vatten
- 1 tsk salt
- saft och skal av 1 citron
- 50 g smör
- 175 g polentagryn
- 1 äggula
TILL SÅSEN
- 2 dl rött vin
- 1 dl kalvbuljong
- 4 msk svarvinbärsgelé
- 1 msk maizenamjöl
- salt och peppar
- 2 msk smör
TILL SERVERING
- brysselkål eller annan grönsak