Chilimarinerade revbensspjäll

Chilimarinerade revbensspjäll

För 4 personer
Ingredienser
  • 1½ kg Scan Piggham revbensspjäll
  • 2 msk sojasås
  • 1 msk worchestersås
  • 1 msk rödvisvinäger
  • 1 chilifrukt hackad
  • 1 vitlöksklyfta hackad
  • 1 msk råsocker
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 1 krm malen ingefära
  • 1 dl vatten
Gör så här Sätt ugnen på 175ºC. Skär några snitt i revbensspjällets köttsida. Blanda alla ingredienser i en ugnsfast form. Lägg revbensspjället med den snittade köttsidan ner i kryddblandningen. Låt dra i 20 minuter. Stek spjällen i 30-40 minuter på varje sida. Pensla på kryddblandningen då och då under stekningen. Häll lite vatten i formen efter halva stektiden. Köttet är färdigt när det har en innertemperatur på 75ºC.