Grillade kryddiga korvar med paprikasalsa

Grillade kryddiga korvar med paprikasalsa

Grilla För 8 personer
Ingredienser
  • 12 Scan kryddiga korvar t ex Chorizo eller Kolbász

PAPRIKASALSA TILL KORV

  • 1 Gul lök hackad
  • 2 Vitlöksklyftor grovhackade
  • 1 msk Olivolja
  • 3 Röda paprikor
  • 4 Tomater
  • ¾ dl Vitvinsvinäger
  • 1 msk Flytande honung
  • 1 tsk Salt
  • 1 krm Cayennepeppar
  • 2 msk Hackad färsk basilika
Gör så här Stek lök och vitlök i olja. Tag bort kärnorna från paprikorna och skär dem i småbitar. Skär tomaterna i klyftor. Tag bort kärnorna och skär tomatköttet ytterligare i bitar. Lägg ner paprika och tomat att fräsa med löken tills det blivit mjukt. Tillsätt vinäger, honung, salt, peppar och basilika. Kör med mixerstav eller lägg paprikafräset i matberedare med kniv. Finfördela till syltliknande konsistens. Smaka av ev med ytterligare vinäger och honung. Häll upp i glasburk och låt det kallna. Servera paprikasalsan till stekt eller grillad korv. Kan förvaras i kylskåp ca 1 vecka.