Orientalisk fläskkarré i pitabröd

Orientalisk fläskkarré i pitabröd

För 4 personer
Ingredienser
  • 4 skivor Scan Piggham fläskkarré benfri ca 500 g
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk soja
  • 1 tsk spiskummin
  • ½ tsk mald koriander
  • ½ tsk malen ingefära
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peppar

GARNERA MED

  • 1 msk sesamfrö

AVOKADOSÅS

  • 1 avokado
  • 50 g fetaost
  • 3 dl gräddfil
  • salt

SERVERA MED

  • 4-6 pitabröd
  • sallad tomat och inlagd feferoni
Gör så här Pressa vitlöken. Blanda med soja, kryddor och olja till en pasta. Salta och peppra karrén samt pensla över pastan. Stek köttskivorna i olja ca 3 minuter per sida. Strö över sesamfrö. Mosa avokadon och blanda med fetaost och gräddfil till en sås. Lägg köttskivorna på en skärbräde och skär i sneda tunna skivor. Servera köttskivorna i pitabröd tillsammans med sallad, tomat, feferoni och avokadosås.