Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Lammfärsbiffar med bacon och lime, vitlök och äppelraita
- 500 g Scan lammfärs
- 1 pkt Scan bacon 140 g
- ½ dl ströbröd
- ¾ dl vatten
- 2 vitlöksklyftor
- 2 färska chilifrukter
- ½ purjolök
- 1 ägg
- 1 lime
- 1 tsk Garam Masala
- ½ tsk salt
- 2 krm peppar
- 2 msk smör
ÄPPELRAITA
- 2 dl matlagningsyoghurt
- 1 msk finhackad mynta
- 1 tsk svarta senapsfrön
- 1 tsk sesamolja
- 1 sött äpple
- 50 g cashew- eller hasselnötter
- 2 krm salt