Risotto med saltimbocca

Risotto med saltimbocca

För 2 personer
Ingredienser
  • 200 g Scan Piggham fläskfilé
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 kruka färsk salvia
  • 1 förp Scan Lufttorkad skinka à 100 g
  • 1 dl köttbuljong
  • 1 rödlök

RISOTTO

  • 1 dl avorioris
  • 1½ msk smör
  • 1 dl torrt vitt vin el matlagningsvin
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • ½ dl nyriven parmesanost
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

TILL GARNERING

  • parmesanost
  • ruccolasallad
Gör så här Börja med risotton. Fräs riset någon minut i hälften av smöret. Häll på vin och buljong. Låt koka ca 20 min under lock. Blanda i parmesan, salt och peppar. Putsa fläskfilén och skär den i 2 bitar. Platta ut varje filébit till en tunn köttbit. Det gör du lättast med en biffbankare eller botten på en liten kastrull. Lägg gärna en bit plastfolie över köttet innan du börjar. Krydda filéerna med salt och nymald peppar. Lägg på några salviablad och lufttorkad skinka på köttet. Rulla ihop och fäst med en tandpetare. Stek köttet gyllenbrunt i smör i en stekpanna. Häll på buljong och låt det sjuda några minuter under lock. Skala och skär rödlöken i klyftor. Fräs dem i smör i en gryta. Skär köttet i bitar. Servera saltimboccan med risotto och frästa rödlöksklyftor. Garnera med parmesan och ruccolasallad.