Lammkotletter med pestobakade potatishalvor och fetaosttoppad rödlök

Lammkotletter med pestobakade potatishalvor och fetaosttoppad rödlök

StekaUngssteka För 2 personer
Ingredienser
  • 4 Scan lammkotletter ca 300 g
  • 2 tsk oliv- eller rapsolja
  • 3 krm balsamvinäger
  • Salt och peppar till smaksättning
  • 50 g blandad sallad
  • Smör till stekning

Pestobakade potatishalvor

  • 3 potatisar ca 250 g
  • 3 msk pesto grön eller röd

Rödlök med fetaostkräm

  • 2 medelstora rödlökar
  • 100 g fetaost
  • ½ dl matlagningsyoghurt
  • 1 tsk flytande honung
  • Salt och peppar till smaksättning
Gör så här Sätt ugnen på 175ºC. Skrubba och halvera potatisarna och lägg dem i en ugnssäker form. Skala löken och skär av en bit av ändarna så att de kan stå upp i samma form som potatisen. Baka potatis och lök i ca 25 minuter. Mixa fetaost, matlagningsyoghurt, honung, salt och peppar. Ta ut formen. Bred ut pesto på potatisen och ställ tillbaka den i ugnen tillsammans med löken i ytterligare 10 minuter. Blanda olja, vinäger, lite salt och peppar. Vänd ner småbitar av sallad och plockade örter i vinägretten. Vid servering, stek lammkotletterna i smör i en stekpanna 2-3 minuter per sida. Salta och peppra. Lägg upp pestopotatisen, toppa rödlöken med fetaostkräm och servera med örtsallad.