Småländsk kotlett med enbärsyoghurt och timjanstekt potatis

Småländsk kotlett med enbärsyoghurt och timjanstekt potatis

För 4 personer
Ingredienser
  • 4 Scan Pigghamkotletter ca 600 g
  • 1 msk soja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 8 - 10 potatisar ca 800 g
  • 3 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • ½ tsk timjan

Enbärsyoghurt

  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk fransk senap
  • 5 krossade enbär
  • salt och peppar
Gör så här Sätt ugnen på 225°C. Skär små snitt i fettkanten på kotletterna. Pensla dem med soja. Salta och peppra. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Lägg dem runt kotletterna. Droppa över olja. Salta, peppra och strö över timjan. Sätt in i ugnen i 20 minuter. Blanda samman ingredienserna till yoghurten. Smaka av med salt och peppar. Servera kotletterna med timjanstekt potatis, enbärsyoghurt och kokt broccoli.