Prinskorv med äpple/rödkålssallad, saffransstekt potatis och grönkålschips

Prinskorv med äpple/rödkålssallad, saffransstekt potatis och grönkålschips

Njut av en härlig kombination av julens smaker med prinskorv, fräsch rödkålssallad, saffransdoftande stekt potatis och knapriga grönkålschips. En perfekt mix av sött och salt, krispigt och gott!

För 4 personer
Ingredienser
  • 1 pkt Scan Deli prinskorv

äpple/rödkålssallad

  • 1 rött äpple
  • ¼ litet rödkålshuvud
  • 1 knippe persilja
  • 150 g vitost (salladsost i lag)
  • 1 msk vit balsamico
  • 1 msk olivolja
  • Salt och peppar

grönkålschips

  • 1 knippe grönkål
  • 2 msk olivolja
  • Salt

saffransstekt potatis

  • 0,8 kg fast potatis tunt skivad
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 g saffran
  • Salt och peppar

Senapskräm

  • 1,5 dl cremefraiche
  • 1 msk senap
  • 1 nypa salt
Gör så här Skiva äpplet och rödkålen tunt. Hacka persiljan och blanda ner ihop med balsamico och olja - smaka upp med salt och peppar och toppa salladen med smulad vitost.

Sätt ugnen på 160 grader. Ta bort den tjocka mittnerven på grönkålen, massera in oljan och salt i bladen och lägg ut på en plåt. Rosta kålen i ugnen tills den är helt krispig - ca 20 min.

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret ihop med saffran. Skiva potatisen tunt och blanda runt med saffranssmöret, olja samt salt och peppar - lägg ut på en plåt och rosta i ugnen till fin färg - ca 30 min.

Rör ihop cremefraiche o senap - salta lite. Stek prinskorven till perfekt färg och crisp och servera ihop med, potatis, sallad och senapscreme.