Lasagne

Lasagne

Recept 2 med ditt storkok köttfärssås blir en klassisk Lasagne.

För 4 personer
Ingredienser
  • Ca halva storkoket köttfärssås, se tidigare recept
  • 9 st lasagneplattor

Ostsås

  • 25 g smör
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • 3 dl riven smakrik ost
  • Salt och peppar
  • 3 dl riven ost
Gör så här Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet så det blir helt klumpfritt. Vispa ner 2 dl av mjölken och sedan resten. Låt koka upp under omrörning och låt sjuda ett par minuter - rör hela tiden i botten så det inte bränner. Stäng av värmen och smaka upp såsen med salt och peppar. Vänd ner osten och rör såsen jämn.

Varva lasagneplattor, köttfärssås och ostsås. Avsluta med ostsås och ett lager av riven ost. Tillaga lasagnen i ugnen i ca 30 minuter. Ta ut lasagnen och låt den svalna något innan servering, den kan också få svalna helt, skäras i portionsbitar och frysas till perfekta matlådor.