Krispig fläskschnitzel på krämig sallad med riven tomat

Krispig fläskschnitzel på krämig sallad med riven tomat

Feel good-mat i sin finaste höstform. För vem kan tacka nej till en perfekt krispig fläskschnitzel på en krämig sallad med riven tomat?

För 4 personer
Ingredienser
  • 1 paket Scan schnitzlar 600g (fryst)
  • Smör och olja till stekning
  • 1 stor tomat - frys minst 2 timmar innan
  • 1 huvud isbergssallad
  • 1 grön paprika
  • 0,5 gul lök
  • 1,5 dl riven smakrik ost
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 150 g fetaost
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk citronzest
  • 1 nypa salt och svartpeppar
Gör så här Skär ner isbergssalladen i stora munsbitar, strimla paprika och lök riktigt tunt - gärna på mandolin - lägg allt i en skål tillsammans med den rivna osten.

Mixa creme fraiche och fetaost - blanda i citron, smaka av med salt och peppar. Blanda ner fetaostcremen i salladen och vänd runt så allt täcks i dressingen.

Stek schnitzlarna i smör och olja på medelhög värme tills de är riktigt krispiga - låt rinna av på lite hushållspapper.

Lägg ett berg av krämig sallad och riv över fryst tomat (finriven) och ringla över lite god olivolja, toppa med den krispiga schnitzeln.