Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Krispig fläskschnitzel på krämig sallad med riven tomat
Feel good-mat i sin finaste höstform. För vem kan tacka nej till en perfekt krispig fläskschnitzel på en krämig sallad med riven tomat?
- 1 paket Scan schnitzlar 600g (fryst)
- Smör och olja till stekning
- 1 stor tomat - frys minst 2 timmar innan
- 1 huvud isbergssallad
- 1 grön paprika
- 0,5 gul lök
- 1,5 dl riven smakrik ost
- 2 dl lätt creme fraiche
- 2 msk majonnäs
- 150 g fetaost
- 1 msk citronsaft
- 1 tsk citronzest
- 1 nypa salt och svartpeppar
Mixa creme fraiche och fetaost - blanda i citron, smaka av med salt och peppar. Blanda ner fetaostcremen i salladen och vänd runt så allt täcks i dressingen.
Stek schnitzlarna i smör och olja på medelhög värme tills de är riktigt krispiga - låt rinna av på lite hushållspapper.
Lägg ett berg av krämig sallad och riv över fryst tomat (finriven) och ringla över lite god olivolja, toppa med den krispiga schnitzeln.