Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Zatarstekta köttbullar i bröd med rostad paprikacreme
- 1 förpackning Mamma Scans köttbullar
- 25 g smör
- 1 tsk Zatar krydda
- 2 msk finhackad persilja
paprikacreme
- 100g inlagd rostad paprika
- 1 liten vitlöksklyfta
- 1 dl cremefraiche
- 2 dl majonnäs
- Salt och peppar
lök/gurksallad
- 1 gurka
- 1 rödlök
- 1 knippe bladpersilja
- 1 msk citronjuice
- 1 msk olja
- 0,5 tsk sesamolja
- Salt och milda chiliflakes
Till servering
- Libabröd eller tortillabröd
- Färsk mynta
- Citron
Mixa paprika och vitlök med 1 dl av cremefraichen. Rör ner i en skål med resterande cremefraiche samt majonnäs - smaka av med salt och peppar.
Krossa gurkan lätt med knivens handtag och skär sedan ner i mindre bitar. Dela löken och skiva tunt - skölj i kallt vatten. Blanda runt gurka och lök och hackad persilja med citronjuice, olja, sesamolja samt salt och peppar.
Servera köttbullarna i bröd med salladen och dressingen!