Helstekt skivad biff med Chimichurri och ugnsrostade grönsaker

Helstekt skivad biff med Chimichurri och ugnsrostade grönsaker

Njut av helstekt biff, skivad och serverad med en smakrik chimichurri som förhöjer varje tugga. Tillsammans med ugnsrostade grönsaker blir detta en smakupplevelse som är både rustik och elegant - perfekt för en middag att minnas!

För 4 personer
Ingredienser
  • 600 g Scan biff i hel bit
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 50 g smör - rumstempererat
  • 2-3 vitlöksklyftor - rivna

Chimichurri

  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 1 röd spansk chili - finhackad (bestäm styrka)
  • 2 normalstora vitlöksklyftor - finhackade
  • 2 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt

Grönsaker

  • 8 st medelstora fasta potatisar
  • 3 rödlökar
  • 4 rödbetor
  • 1 knippe broccoli
  • 3 msk olivolja
  • Flingsalt
Gör så här Sätt ugnen på 125 grader. Salta och peppra köttet ordentligt runt om. Hetta upp en msk smör i en stekpanna och bryn köttet runt om. Blanda smöret med den rivna vitlöken och fördela smöret på köttet. Stek färdigt i ugnen i ca 40 minuter till en innertemperatur på 56 grader. Låt vila minst 20 min innan det skärs upp i skivor tvärs över muskelfibrerna.

Blanda samman alla ingredienserna till chimichurrin i en skål - smaka av - välj en chili efter vilken styrka du önskar.

Sätt ugnen på 200. Dela potatisen, klyfta rödlöken och rödbetorna och skär broccolin i buketter. Lägg ut grönsakerna på en plåt och blanda runt med olja, salt och chili. Sätt in i ugnen och rosta till fin färg i ca 20 min.
Skär upp köttet och servera med chimichurrin och de rostade grönsakerna.