Gratinerad falukorv med Jalapenofärskost, grönsaker och fetaost

Gratinerad falukorv med Jalapenofärskost, grönsaker och fetaost

God falukorv toppas med krämig jalapenofärskost och bakas på en färgglad bädd av grönsaker och smulad fetaost. En smakrik, lättlagad rätt som kombinerar mild hetta med fräscha, medelhavsinspirerade smaker - perfekt för hela familjen!

För 4 personer
Ingredienser
  • 1 Scan falukorv Deli 550g
  • 0,5 kg tvättad småpotatis - tärnad
  • 1 zucchini - grovt tärnad
  • 1 aubergine - grovt tärnad
  • 1 stor rödlök - i båtar
  • 100 g spenat
  • 8 cocktailtomater
  • 1 tsk torkad oregano
  • 150 fetaost
  • 2 askar jalapeno färskost
  • 2 dl riven mozzarella

Till servering

  • Picklad jalapeno
  • Färsk spenat
Gör så här Sätt ugnen på 190 grader. Lägg ut potatis, zucchini, aubergine och rödlök på en plåt - blanda runt med olja, vitlök samt salt och peppar. Tillaga i ugnen ca 15 minuter.

Ta ut plåten och lägg på spenat, tomat, oregano och fetaost - blanda runt. Lägg den skivade falukorven ovanpå - toppa med färskost och mozzarella. Sätt in i ugnen igen och låt få fin yta och färg. Toppa med lite picklad jalapeno och spenat.