Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Gratinerad falukorv med Jalapenofärskost, grönsaker och fetaost
God falukorv toppas med krämig jalapenofärskost och bakas på en färgglad bädd av grönsaker och smulad fetaost. En smakrik, lättlagad rätt som kombinerar mild hetta med fräscha, medelhavsinspirerade smaker - perfekt för hela familjen!
- 1 Scan falukorv Deli 550g
- 0,5 kg tvättad småpotatis - tärnad
- 1 zucchini - grovt tärnad
- 1 aubergine - grovt tärnad
- 1 stor rödlök - i båtar
- 100 g spenat
- 8 cocktailtomater
- 1 tsk torkad oregano
- 150 fetaost
- 2 askar jalapeno färskost
- 2 dl riven mozzarella
Till servering
- Picklad jalapeno
- Färsk spenat
Ta ut plåten och lägg på spenat, tomat, oregano och fetaost - blanda runt. Lägg den skivade falukorven ovanpå - toppa med färskost och mozzarella. Sätt in i ugnen igen och låt få fin yta och färg. Toppa med lite picklad jalapeno och spenat.