Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Burrata med knaperstekt bacon- och kantareller på rostat bröd
Njut av en krämig burrata, perfekt balanserad med knaperstekt bacon och smakrika kantareller. Serverad på krispigt rostat bröd. Perfekt som förrätt eller en lättare huvudrätt - en njutning du inte vill missa!
- 2 pkt Scan bacon
- 1 l kantareller
- Smör och salt till stekning
- 4 st burrata
- 1 kruka salvia
- 25 g smör
- 1 tsk citronzest
- 1 surdegsbröd
Ta ut och lägg över på hushållspapper - hacka/smula.
Stek kantarellerna i smör till fin färg - lägg över på en tallrik och smält och bryn 25 g smör. Lägg i salvian (bara blad), dra av från värmen och lägg i citronzesten.
Skär och rosta brödet.
Lägg burratan i portionsskålar, slå på lite av smöret och toppa med bacon och kantareller.