Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Lammstek med Baconfylld Hasselbackspotatis
Ett fantastiskt recept på svensk lammstek med dragonsmör och härliga potatisar. Perfekt till familjemiddag och fest.
- 1 kg Scan lammstek
- 2 vitlöksklyftor, finrivna
- 2 kvistar dragon, finhackade
- 2 kvistar timjan, finhackade
- 2 msk honung
- Salt och peppar efter smak
Baconfylld Hasselbackspotatis
- 1 kg Amandinepotatis
- 2 paket Scan bacon, skuren i 3 delar
- 50 g smör
- 1 dl ströbröd
Dragonsmör
- 200 g smör, rumstempererat
- 1 dl lammbuljong (saften från lammsteken)
- 3 kvistar dragon, finhackade
- 25 g bladspenat
- Saft från 1 citron
- Tabasco, efter smak
Zucchinisallad
- 2 zucchini, tunt skivade
- 1 rödlök, tunt skivad
- 2 msk olivolja
- 2 msk citronjuice
- Salt och peppar
Ta ut lammsteken och låt den vila i minst 10 minuter innan den skärs upp.
Skär tunna snitt i varje potatis, men inte hela vägen igenom, så att potatisen håller ihop. Fyll varje snitt med små baconbitar. Lägg potatisarna i en ugnsform och rosta i ugnen på 200°C tills de är mjuka, cirka 30min. De sista 10 minuterna av tillagningen, pensla potatisarna med smält smör och strö över ströbröd. Fortsätt rosta tills de är gyllenbruna och krispiga.
Mixa det rumstempererade smöret med hackad dragon, lammbuljongen från steken, bladspenat, citronsaft och några droppar Tabasco.
Skiva zucchinin och rödlöken tunt med en mandolin. Lägg grönsakerna i en skål och blanda med olivolja, citronjuice, salt och peppar.