Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Falukorv Rydberg
Recept skapat av Klara Doktorow. En take på Biff Rydberg med falukorv i stället för oxfilé.
- 1 Scan Falukorv deli
- Riktligt med smör
- 2-4 gula lökar (om barnen äter lök)
- 1 msk kalvfond
- 500 gram tärnad fryst potatis
- 2-4 äggulor (om barnen äter äggula)
- 1 dl grädde
- 1 msk grovkornig senap
- 1 tsk sirap
- Salt och peppar
- Hackad persilja
Under tiden: vispa grädden och rör ner senap och lite sirap, smaka av med salt. Hacka persilja och separera äggulorna och lägg upp fint i skålar. Dags att hugga in!
Vi äter detta ofta! En take på Biff Rydberg med falukorv i stället för oxfilé. Görs med färdigtärnad fryst potatis. De vuxna äter med stekt lök, äggula och senapskräm, barnen kommer såklart dränka i ketchup. Går att byta mot Scans Middagskorv för vegetariskt (glöm inte byta ut fonden).