Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Polpette al Sugo
Recept skapat av Klara Doktorow. Enkelt, snabbt och gott även med färdiga köttbullar!
- 400 gram Mamma Scans köttbullar
- 1 konservburk San marzano-tomater
- 1 solo vitlök
- 1 tsk sardellkräm
- 100 gram finriven parmesan
- Olivolja att steka i
- Spaghetti till 4 personer
- Salt, peppar och finhackad persilja
Stek köttbullarna långsamt i stekpanna, de ska inte få för mycket färg.
Under tiden - finhacka eller hyvla en solovitlök och stek på låg värme i rikligt med olivolja. Tillsätt en tesked sardellkräm och lite grovmalen peppar. Slå över tomaterna och klipp ner dem i mindre bitar med en sax. Låt puttra under lock medan pastan kokar till al dente. Precis före servering ska parmesanen ner i tomatsåsen och smälta under omrörning. Smaka av med salt. Stjälp över köttbullarna och pastan direkt från kastrull, låt såsen gå in i pastan tills den blir cottura och använd lite pastavatten för att få perfekt konsistens. Servera på ett fint fat med riven parmesan och hackad persilja.