Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Falu-tikka med basmatiris
Indiskt eller svensk husman? Varför välja när man kan få båda - detta spår vi kommer bli en ny vardagsfavorit!
- 550 g Scan Deli Falukorv - tärnad
- 1 gul lök - finhackad
- 1 morot fint tärnad
- 1 röd paprika - tärnad
- 1 vitlöksklyfta - finhackad
- 1 msk olja
- 1 påse Tikka Masalakrydda
- 500 g passerade tomater
- 1,5 dl matlagningsgrädde
Till servering
- Grekisk yoghurt
- Tunt skivad rödlök
- Persilja
- Basmatiris
- Grönsallad
Servera med basmatiris, yoghurt, persilja, rödlök och en god grön sallad.