Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Ölbräserade fläskkotletter med gräddskysås och smachade potatisar
Dessa supermöra ölbräserade fläskkotletter serveras med gräddskysås, en fräsch äpple/betsallad och smachade potatisar.
- 4 st Scan fläskkotletter
- 2 schalottenlökar - skivade
- 1 vitlöksklyfta - finhackad
- 1 msk smör
- 1 tsk rosmarin
- Salt och peppar
- 1 burk 33 cl mörk öl
- 2 dl kalvfond
- 1,5 dl grädde
Smachade potatisar
- 1 kg småpotatis - typ delikatesspotatis
- 0,5 dl olivolja
- 2 vitlöksklyftor - rivna
- 1 dl finhackad persilja
- Salt peppar
- 2 dl riven lagrad ost
äpple/betsallad
- 1,5 syrligt äpple - fint strimlat
- 1-2 rödbetor - fint strimlade
- 0,5 citron - zest och juice
- 1 msk olivolja
- Salt och peppar
Sätt ugnen på 220 grader. Koka potatisen nästan klar, häll av och lägg ut på en plåt. Använd en liten kastrull och tryck till potatisarna med undersidan så de blir platta - ca 1 cm höga. Mixa ihop olivoljan med vitlök och persilja - ringla oljan över potatisen, salt och peppra och avsluta med riven ost. Tillaga potatisen i ugnen ca 20 minuter tills de är gyllne och krispiga.
Blanda strimlade betor och äpplen - dressa med citronzest och juice, olivolja och smaka av med salt och peppar