Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Nudelbowl med snabbnudlar, kabanossfärs och saltrostade pumpafrön
Fräscht, krispigt och en smakexplosion av kabanossfärsen - alla plockar ihop sin egen bowl med gröna favoriter - snabbt går det också!
- 300 g Scan färskkorv Kabanoss
- 1 msk smör
Slaw
- 200 g tunt skivad rödkål
- 200 g grovt riven morot
- 0,5 lime - juice
- 1,5 dl majonnäs
- 0,5 tsk milda chiliflakes
- 0,5 tsk salt
- några droppar sesamolja
- 4 portioner snabbnudlar med grönsakssmak
Till servering
- Sallad
- Färska grönsaker i säsong
- Rostade pumpafrön (1,5 dl frön)
Rosta pumpafrön i torr panna - när de fått färg tillsätts 0,5 tsk salt utrört i 2 msk vatten - låt koka/rosta helt torrt och lägg sedan i en skål.
Koka nudlarna enligt anvisning.
Tryck ut färsen ut korvarna och stek på medelhög värme till det är krispigt och genomfärdigt.
Lägg upp i skålar - först nudlar (lägg bara med ca hälften av vätskan) sedan färs och slaw - toppa sedan med färska grönsaker och rostade frön.