Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Pluma med pommes och kladdig rödvinssås
- 800 g Scan Pluma
- 20 g Smör
- 2 msk Rapsolja
rödvinssås
- 2 st Sharlottenlök
- 2 dl Rödvin
- 1 dl Kalvfond
- 1 msk Rökt paprikapulver
- 2 msk Honung
- 2 msk Rödvinsvinäger
- 1 msk Majsstärkelse
- 2 msk Vatten
Tillsätt finhackad scharlottenlök, rödvin, kalvfond, rökt paprikapulver, honung, rödvinsvinäger och koka ihop såsen i 5 min och red av med majsstärkelse och vatten.
Servera trancherat kött med krispiga pommes frites och kladdig rödvinssås.