Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Currykryddade kotlettspett med sweetchilidressing och nudlar
Hemligheten här är marinaden och dressingen - ren magi!
- 4 Scan kotletter utan ben
- 2 msk ljus soja
- 1 msk honung
- 2 msk olja
- 2 msk turkisk yoghurt
- 1 msk curry
- 1 liten vitlöksklyfta - riven
- 0,5 tsk nymalen svartpeppar
- 0,5 tsk salt
Dressing
- 1,5 dl cremefraiche lätt
- 1,5 dl majonnäs
- 0,75 dl sweetchilisås
- 0,5 lime - zest och juice
- 1 msk ljus soja
Till servering
- 4 portioner nudlar - kokta
- 1 tsk sesamolja
- 2 msk hoisinsås
- Ev. lite chiliflakes
- Sallad/grönsaker i säsong
Blanda ihop dressingen och smaka av med soja för sälta - låt stå svalt till servering.
Trä upp köttet på spett (glöm inte att lägga spetten i blöt om du använder träspett).
Stek eller grilla spetten på medelvärme till fin färg och en innertemp på 72 grader.
Servera med nudlar som dressas med sesamolja och hoisinsås samt familjens favoritgrönsaker i säsong.