Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Grillkorv i tunnbröd med krämig sallad och sriracha
En grillad i tunnbröd med krämig sallad på grillad kål och vitlök - toppas med rostade frön och sriracha.
- 1 pkt Scan klassisk grillkorv (8 st)
- 1 liten färsk spetskål (ca 250-300 g) - klyftad
- 1 vitlök - delad
- 2 msk olivolja
- Salt
- 2 msk majonnäs
- 1 msk ljus soja
- 1,5 tsk honung
- 1 krm sesamolja
- 1 dl pumpafrön
- 1 dl solrosfrön
- 0,5 dl sesamfrön
- Knappt 1 tsk salt
Till servering
- Mjukt tunnbröd
- Sriracha
- Dill
Rosta fröna i en torr panna, när de fått fin färg tillsätts saltet utblandat i vatten - fräs runt till fröna är helt torra igen.
Grilla korven och servera i tunnbröd med kålsallad, frön, sriracha och gärna lite dill.