Grillkorv i tunnbröd med krämig sallad och sriracha

Grillkorv i tunnbröd med krämig sallad och sriracha

En grillad i tunnbröd med krämig sallad på grillad kål och vitlök - toppas med rostade frön och sriracha.

För 4 personer
Ingredienser
  • 1 pkt Scan klassisk grillkorv (8 st)
  • 1 liten färsk spetskål (ca 250-300 g) - klyftad
  • 1 vitlök - delad
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk ljus soja
  • 1,5 tsk honung
  • 1 krm sesamolja
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 0,5 dl sesamfrön
  • Knappt 1 tsk salt

Till servering

  • Mjukt tunnbröd
  • Sriracha
  • Dill
Gör så här Grilla kålen och vitlöken på indirekt värme i grillen, låt svalna något och skiva sedan kålen. Tryck ut vitlöksklyftorna och mosa. Blanda kålen och vitlöken samt majonnäs, soja, honung och sesamolja.

Rosta fröna i en torr panna, när de fått fin färg tillsätts saltet utblandat i vatten - fräs runt till fröna är helt torra igen.

Grilla korven och servera i tunnbröd med kålsallad, frön, sriracha och gärna lite dill.