Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Lager på lager med ryggbiff hummus marinerade kikärtor och fetaost
Ett härligt fat att bjuda till många!
- 600g Scan ryggbiff
- 4st Pitabröd
Hummus
- 1st Kikärtor a 380g
- 2st Vitlöksklyftor
- 1st Citron
- 1msk Tahini
- 2msk Olivolja
Marinerade kikärtor
- 1st Kikärtor a 380g
- 1msk Olivolja
- 1msk Citronjuice
- 1tsk Spiuskummin malen
- 2st Rödlök
- 1msk Olivolja
- 1msk Sumac
- 1st Gurka
- 50g Fetaost fryst
- 1st Röd chili
Mixa kikärtor, vitlök, tahini, citronjuice, olivolja och salt i en mixer till en slät kräm.
Blanda kikärtorna med olivolja, citronjuice och spiskummin.
Skiva rödlök och blanda med olivolja och sumac.
Tärna gurka i 1 cm x 1 cm stora tärningar och skiva chili.
Bygg fatet genom att smeta ut hummusen, toppa med de marinerade kikärtorna, rödlök och tärnad gurka. Riv fryst fetaost, fördela ut de skivade ryggbiffen och chiliringarna. Servera med pitabröd.
Tips! Skiva köttet i tjocka skivor. Det är enklare att få stekyta och kontrollera stekgraden på köttet.