Lager på lager med ryggbiff hummus marinerade kikärtor och fetaost

Lager på lager med ryggbiff hummus marinerade kikärtor och fetaost

Ett härligt fat att bjuda till många!

För 4 personer
Ingredienser
  • 600g Scan ryggbiff
  • 4st Pitabröd

Hummus

  • 1st Kikärtor a 380g
  • 2st Vitlöksklyftor
  • 1st Citron
  • 1msk Tahini
  • 2msk Olivolja

Marinerade kikärtor

  • 1st Kikärtor a 380g
  • 1msk Olivolja
  • 1msk Citronjuice
  • 1tsk Spiuskummin malen
  • 2st Rödlök
  • 1msk Olivolja
  • 1msk Sumac
  • 1st Gurka
  • 50g Fetaost fryst
  • 1st Röd chili
Gör så här Skiva ryggbiff i tjocka skivor, ca 300 g, salta och peppra rikligt. Stek ryggbiffen i en gjutjärnspanna med rapsolja och smör. Stek köttet tills det når 42°C i innertemperatur och låt det vila i 10 minuter tills köttet når 50-54°C.

Mixa kikärtor, vitlök, tahini, citronjuice, olivolja och salt i en mixer till en slät kräm.

Blanda kikärtorna med olivolja, citronjuice och spiskummin.

Skiva rödlök och blanda med olivolja och sumac.

Tärna gurka i 1 cm x 1 cm stora tärningar och skiva chili.

Bygg fatet genom att smeta ut hummusen, toppa med de marinerade kikärtorna, rödlök och tärnad gurka. Riv fryst fetaost, fördela ut de skivade ryggbiffen och chiliringarna. Servera med pitabröd.

Tips! Skiva köttet i tjocka skivor. Det är enklare att få stekyta och kontrollera stekgraden på köttet.