Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Grillad karrékorv på grillat bröd med fetaostkräm
En riktig liten aptitretare - till förrätt eller kanske som del av plock/buffé - snygg och otroligt god!
- 1 paket Scan Kryddkorv karré & örter
- 1 surdegsbaguette
- 1 msk olivolja
Fetaostkräm
- 150 g fetaost
- 2 msk lätt cremefraiche
- 1 msk honung
- 1 msk olivolja
Marinerade oliver
- Ca 170 g blandade oliver - avrunna
- 1 dl olivolja
- 1 vitlöksklyfta - skivad
- 1 tsk milda chiliflakes
- 1 citron - zest
- 1 tsk timjan
- 1 tsk rosmarin
Till servering
- Olivolja
- Örter
Lägg de avrunna oliverna i en skål eller burk ihop med olja, chili, vitlök, zest och örter - rör runt och låt stå i rumstemperatur.
Grilla korven (eller stek i stekpanna) på medelhög värme, skär brödet i skivor som penslas med lite olja och grillas till fin färg.
Lägg fetaostkrämen på de grillade bröden - skiva korven och toppa med samt oliver - servera med lite extra olivolja och färska örter på toppen.