Grillade nötspett med grillade grönsaker, pärlcouscous och yoghurtsås

Grillade nötspett med grillade grönsaker, pärlcouscous och yoghurtsås

För 4 personer
Ingredienser
  • 2 paket Scan Nötspett svartpeppar
  • 2 paprikor delade i stora bitar
  • 1 liten zucchini - skivad lite på snedden
  • 2 röda lökar - klyftade
  • 2-3 gemssallad - kluvna
  • Olja, salt och peppar till grillning
  • 2,5 dl pärlcouscous
  • 1 buljongtärning (grönsak eller umani)
  • 6 dl vatten
  • 2 msk olivolja

Yoghurtsås

  • 2,5 dl turkisk yoghurt
  • 1 frp fetaost - smulad
  • 0,5 dl tunt skivad picklad peperoni
  • 1 dl strimlad bladpersilja
  • Salt och peppar
  • Persilja
Gör så här Koka upp vatten och buljongtärning, lägg i pärlcouscous och koka på låg värme i ca 20 min tills de är genommjuka men fortfarande har lite stuns. Häll av vattnet och dressa couscousen med lite olivolja.

Blanda yoghurt med smulad feta, skivad peperoni samt bladpersilja - smak av med salt och peppar och ställ svalt.

Grilla grönsaker och spetten på medelvarm grill alt. stek spetten i stekpanna och rosta grönsakerna i ugnen på 200 grader.

Lägg upp couscous, grönsaker och spett på ett fat och servera med såsen.