Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Matig tagliata på rostas med krispig potatis
En perfekt bjudrätt som är lätt att dubbla om man är många!
- 600 g Scan Rostas
- 1 msk smör
- 3 vitlöksklyftor
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk svartpeppar
- 1 tsk salt
- 2 msk olivolja
Potatis
- 1 kg småpotatis
- 10-15 st cocktailtomater eller 3 stora
- 2 msk olivolja
- 1 vitlöksklyfta
- 1 nypa timjan
- Salt och peppar
Aioli
- 1 vitlöksklyfta - riven
- 1,5 tsk dijonsenap
- 1 tsk vinäger
- 1 ägg (som är rumstempererat)
- 1,75 dl rapsolja
- Salt
Till servering
- Stekta padrones
- Rucola
- 1,5 dl grovt riven eller hyvlad parmesan
- Olivolja
- Ev. bröd
Tillaga köttet i ugnen ca 15 minuter - till en innertemperatur på 60-64 grader. Låt vila minst 10 minuter innan köttet skärs i tunna skivor tvärs över muskelfibrerna.
Köttet går även bra att tillaga på grillen.
Lägg vitlök, senap, vinäger, ägg och olja i ett smal/högt mixerkärl. Mixa med mixerstav från botten och uppåt - smaka av med salt.
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ut potatis och tomater på en plåt - blanda runt med olja, vitlök, timjan och salt o peppar. Rosta i ugnen till gyllne färg.
Lägg upp potatisen och tomaterna blandat med rucola på ett stort fat - lägg de tunna skivorna av köttet på och toppa sedan med padrones, parmesan och ringla över lite god olivolja - servera med aiolin och gärna ett gott bröd.