Matig tagliata på rostas med krispig potatis

Matig tagliata på rostas med krispig potatis

En perfekt bjudrätt som är lätt att dubbla om man är många!

För 4 personer
Ingredienser
  • 600 g Scan Rostas
  • 1 msk smör
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja

Potatis

  • 1 kg småpotatis
  • 10-15 st cocktailtomater eller 3 stora
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 nypa timjan
  • Salt och peppar

Aioli

  • 1 vitlöksklyfta - riven
  • 1,5 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vinäger
  • 1 ägg (som är rumstempererat)
  • 1,75 dl rapsolja
  • Salt

Till servering

  • Stekta padrones
  • Rucola
  • 1,5 dl grovt riven eller hyvlad parmesan
  • Olivolja
  • Ev. bröd
Gör så här Sätt ugnen på 120 grader. Bryn köttet runt om i en stekpanna. Lägg över köttet i en ugnsfast form och gnid in med en blandning av riven vitlök, timjan, peppar, salt och olivolja.

Tillaga köttet i ugnen ca 15 minuter - till en innertemperatur på 60-64 grader. Låt vila minst 10 minuter innan köttet skärs i tunna skivor tvärs över muskelfibrerna.

Köttet går även bra att tillaga på grillen.

Lägg vitlök, senap, vinäger, ägg och olja i ett smal/högt mixerkärl. Mixa med mixerstav från botten och uppåt - smaka av med salt.

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ut potatis och tomater på en plåt - blanda runt med olja, vitlök, timjan och salt o peppar. Rosta i ugnen till gyllne färg.

Lägg upp potatisen och tomaterna blandat med rucola på ett stort fat - lägg de tunna skivorna av köttet på och toppa sedan med padrones, parmesan och ringla över lite god olivolja - servera med aiolin och gärna ett gott bröd.