Cheddarburgare med gochujangdressing och friterad lök

Cheddarburgare med gochujangdressing och friterad lök

Maffiga burgare med massa läcker ost - kompade med en het och smakrik dressing och krispig lök - gott!!

För 4 personer
Ingredienser
  • 1 paket Scan Cheddarburgare 600g

Dressing

  • 2,5 dl majonnäs
  • 1,5 tsk gochujang (fermenterad chilipaste)
  • 0,5 lime - zest och juice
  • 1-2 salladslökar tunt skivade
  • salt

Friterad lök

  • 2 gula lökar - skivade
  • 2 msk majsstärkelse
  • neutral olja - typ rapsolja
  • Salt

Till servering

  • Krispsallad
  • Tomatskivor
  • Briochebröd hamburgare
Gör så här Blanda ihop dressingen - smaka av med salt och ställ svalt.

Skiva lökarna tunt och lägg i kallt vatten i kylen i 20 minuter. Sila av vattnet och torka de separerade lökskivorna med hushållspapper - skaka runt löken med majsstärkelsen. Värm oljan till 170 grader. Fritera löken i omgångar tills den är gyllne - använd en hålslev för att lyfta över löken till ett fat med hushållspapper där den får rinna av, salta.

Grilla eller stek Cheddarburgarna på medelhög värme tills de fått fin yta. Servera i briochebröd med krispsallad, tomatskivor, dressing och den krispiga löken!