Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Cheddarburgare med gochujangdressing och friterad lök
Maffiga burgare med massa läcker ost - kompade med en het och smakrik dressing och krispig lök - gott!!
- 1 paket Scan Cheddarburgare 600g
Dressing
- 2,5 dl majonnäs
- 1,5 tsk gochujang (fermenterad chilipaste)
- 0,5 lime - zest och juice
- 1-2 salladslökar tunt skivade
- salt
Friterad lök
- 2 gula lökar - skivade
- 2 msk majsstärkelse
- neutral olja - typ rapsolja
- Salt
Till servering
- Krispsallad
- Tomatskivor
- Briochebröd hamburgare
Skiva lökarna tunt och lägg i kallt vatten i kylen i 20 minuter. Sila av vattnet och torka de separerade lökskivorna med hushållspapper - skaka runt löken med majsstärkelsen. Värm oljan till 170 grader. Fritera löken i omgångar tills den är gyllne - använd en hålslev för att lyfta över löken till ett fat med hushållspapper där den får rinna av, salta.
Grilla eller stek Cheddarburgarna på medelhög värme tills de fått fin yta. Servera i briochebröd med krispsallad, tomatskivor, dressing och den krispiga löken!