Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Grillrulle med rostad färskpotatis
Färdigmarinerad Grillrulle serveras med rostad färskpotatis samt pimpad köpebea och sallad på grillad zucchini och fetaost.
- 2 st Scan Grillrulle med ramslök och örter
- 1 kg färskpotatis eller småpotatis - tvättade
- 2 msk olivolja
- Salt och peppar
- 1 zucchini - i grova bitar
- 1 rödlök - tunt skivad
- 60 g krispsallad
- 150 g fetaost
- 1 msk olivolja
- 0,5 citron
- 2,5 dl färdig bearnaisesås
- 1 litet knippe ramslök eller gräslök
- 0,5 tsk chipotlepaste
Grilla köttet och zucchinin på medelvärme - alt. stek i stekpanna. Köttet ska upp i en innertemperatur på 72 grader - låt det sedan vila innan det skärs upp.
Blanda såsen med fint strimlad ramslök eller gräslök och rör ner chipotlepaste - smaka av (både hettan och löksmaken kommer fram mer och mer och såsen får stå en stund).
Blanda en sallad av krispsallad, den grillade zucchinin, lök och fetaost - toppa med lite olivolja och citronjuice.
Servera allt tillsammans!