Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Flintastek Bacon med ljuvlig färskpotatissallad
Ibland så bara funkar allt så där sagolikt bra tillsammans - det blir tyst runt matbordet för alla njuter - well. här har ni en sån rätt! Ta den rakt av och gör till er egen!
- 1 Scan Flintastek Bacon
Potatissallad
- 800 g färskpotatis - kokt
- 0,5 dl olivolja
- 0,5 citron - zest och juice
- 0,5 tsk nymalen svartpeppar
- 1 tsk salt
- 1 knippe rucola
- 0,5 dl tunt hyvlad parmesan
Pesto
- 1 kruka basilika
- 1 dl rostade pumpakärnor
- 1 vitlöksklyfta - riven
- 1,5 dl parmesan - riven
- 0,5 citron - zest och juice
- 0,5 dl olivolja
- Salt och peppar
Till servering
- Extra basilika
- 50 g rucola
- 75 g parmesan - grovt riven/hyvlad
- Grönsaker i säsong
Hacka basilikan och blanda med pumpafrön som också hackas grovt. Rör ner riven vitlök, riven parmesan samt olivolja, salt och peppar - smaka av.
Grilla flintasteken på medelvarm grill - vänd ofta och låt innertemperaturen komma upp till 72 grader - låt gärna köttet vila några minuter innan det skärs upp i skivor.
Servera köttet med potatissallad, pesto samt färska grönsaker.