Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
The Stockholm smash burger
- 450g Scan nötfärs eller Styckmästarens högrevsfärs
- 4 st Briochbröd
Picklad rödkål och rödlök
- 1 dl ättika
- 1 dl strösocker
- 2 dl Vatten
- 2 msk ljus sirap
- 1/4 dels Rödkål
- 2 st Rödlök
- 1+1 dl Majonnäs
- 2 msk Söt starksenap
- 4 st Saltgurka
Skiva saltgurka på längden.
Bred majonnäs på briochebröden och stek dem på medeltemperatur.
Dela färsen i fyra lika stora bitar och rulla till fasta bollar. Stek färsen i en het gjutjärnspanna och tryck till med en hamburgarpress. Krydda rikligt med salt och peppar. Toppa med picklad rödkål och rödlök och tryck till med hamburgarpressen igen. Vänd burgaren och toppa med ost, häll ner lite vatten och täck med ett lock.
Bred majonnäs och senap på briochebröden. Lägg upp burgaren och toppa med gurka och tryck till.