Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
One pot lasagna
Den virala superrätten - snabbt ner med allt i samma kastrull och simsalabim så har du en galet god lasagne!
- 500 g Scan nötfärs (rulle)
- 1 liten gul lök - finhackad
- 1 morot - skalad och finhackad
- 2 klyftor vitlök - rivna
- 1 msk olivolja till stekning
- 1 msk tomatpuré
- 5 dl krossade tomater
- 2,5 dl grönsaksbuljong
- 2 msk balsamvinäger
- 1 tsk oregano
- 1 tsk timjan
- Salt och peppar
- 6 st torkade lasagneplattor
Till servering
- 2 dl riven parmesan
- 2-3 st mozzarella
- Färsk basilika
- Olivolja
- Nymalen svartpeppar
Krossa lasagneplattorna och lägg i såsen. Låt koka under lock i ca 15 min eller tills pastan är mjuk. Lägg på riven parmesan och mozzarella - sätt på lock ett par minuter till så osten smälter. Toppa med lite god olivolja, basilika och nymalen svartpeppar - servera!