Köttmackan med flinta och bacon

Köttmackan med flinta och bacon

En riktigt maffig köttmackan "baconbonanza" med allt gott man önskar mellan bröden.

Grilla För 4 personer
Ingredienser
  • 1 kg Scan flintastek med baconsmak
  • 1 paket Scan Bacon
  • 1 luftig baguette
  • 20 g smör
  • 2 mogna avokado
  • 2 msk olivolja
  • 2 kvisttomater
  • 100 g lagrad cheddarost
  • 20 g rostad lök
  • 1 dl majonnäs
  • Salt och peppar
Gör så här Grilla flintasteken i en het grillpanna tills innertemperaturen når 60°C. Låt köttet vila på en tallrik i 5 minuter tills temperaturen når 67°C. Stek baconet krispigt i en stekpanna.

Dela baguetten på hälften och skär längs med brödet. Stek brödet i samma stekpanna som baconet stektes i med smör tills det är gyllenbrunt.

Mosa avokadon med en gaffel och bred den på den stekta sidan av brödet. Toppa avokadon med salt, peppar och olivolja. Skiva tomaterna och lägg dem över den mosade avokadon. Lägg de stekta baconskivorna och cheddarostskivorna över tomaterna. Skiva flintasteken tunt och lägg rikligt med kött på mackan. Ringla majonnäs över köttet och strö över rostad lök. Avsluta med den andra halvan av brödet och dela mackan.