Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Köttmackan med flinta och bacon
En riktigt maffig köttmackan "baconbonanza" med allt gott man önskar mellan bröden.
- 1 kg Scan flintastek med baconsmak
- 1 paket Scan Bacon
- 1 luftig baguette
- 20 g smör
- 2 mogna avokado
- 2 msk olivolja
- 2 kvisttomater
- 100 g lagrad cheddarost
- 20 g rostad lök
- 1 dl majonnäs
- Salt och peppar
Dela baguetten på hälften och skär längs med brödet. Stek brödet i samma stekpanna som baconet stektes i med smör tills det är gyllenbrunt.
Mosa avokadon med en gaffel och bred den på den stekta sidan av brödet. Toppa avokadon med salt, peppar och olivolja. Skiva tomaterna och lägg dem över den mosade avokadon. Lägg de stekta baconskivorna och cheddarostskivorna över tomaterna. Skiva flintasteken tunt och lägg rikligt med kött på mackan. Ringla majonnäs över köttet och strö över rostad lök. Avsluta med den andra halvan av brödet och dela mackan.