Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Flinta Kebab
- 1 kg Scan Flintastek original
- 2 msk Normalsaltat smör
Tzatziki
- 1 st Gurka
- 2 st Vitlöksklyftor
- 2 dl Turkisk yoghurt
- 0,5 st Citron
Picklad rödkål
- 0,5 st Rödkål
- 1 dl Ättika
- 1 dl Strösocker
- 2 dl Vatten
Tillbehör
- 1 st Gul lök
- 4 st Tortillabröd
Koka ihop ättika, socker och vatten i en kastrull, och skiva rödkålen tunt och blanda med den varma vätskan.
Riv gurka och pressa ur vätskan. Blanda gurka slarvigt med yoghurt, pressad vitlök, citronjuice, salt och peppar. Skiva gul lök tunt.
Toppa tortillabröd med tzatziki, picklad rödkål, gul lök och ett grillspett av flintastek.