Ryggbiff på Caesarsallad med krutonger och krämig dressing

Ryggbiff på Caesarsallad med krutonger och krämig dressing

Ett enkelt sätt att få ryggbiffen helt perfekt - och på denna fräscha sallad med krämig dressing blir den verkligen middagens stjärna!

GrillaSteka För 4 personer
Ingredienser
  • 600 g Scan ryggbiff i hel bit
  • Salt och peppar
  • Olja och smör till stekning

Sallad

  • 2 romansallad
  • 1 knippe sparris
  • 1 knippe gröna bönor
  • 1 ask sockerärtor
  • 1 dl parmesan

Dressing

  • 1,5 dl majonnäs
  • 0,5 citron. juice och zest
  • 1 vitlöksklyfta - riven
  • 1 msk goschujang
  • Ca 50 g parmesan

Krutonger

  • 4 skivor surdegsbröd - i småbitar
  • 2 msk smält smör
  • 3 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta - riven
  • 1 tsk milda chiliflakes
  • salt
Gör så här Sätt ugnen på 125 grader. Putsa bort ev. hinnor på köttet och salta o peppra ordentligt runt om. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och bryn köttet runt om på medelvärme. Stek färdigt köttet i ugnen till en innertemperatur på 56 grader (medium). Det går så klart fint att grilla köttet på medelvärme, lägga på sidan av grillen och sätta på lock - håll koll på temperaturen med termometer! Ta ut köttet och låt det vila - gärna inlindat i lite bakplåtspapper.

Blanchera sparris, bönor och ärtor snabbt i saltat vatten och spola sedan med iskallt vatten för att behålla färgen. Dressa grönsakerna med lite olivolja och salt o peppar.

Plocka isär romansalladen och skölj bladen väl - låt torka på en kökshandduk.

Skär tunna, oregelbundna bitar av parmesan. Blanda samman dressingen och smaka av med lite salt.

Lägg ut sallad, parmesan, och grönsaker på ett stort fat. Skär köttet i mkt tunna skivor -dela ev. skivorna en eller två ggr. Toppa salladen med ryggbiff, dressing och de krispiga krutongerna - servera genast!