Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Ryggbiff på Caesarsallad med krutonger och krämig dressing
Ett enkelt sätt att få ryggbiffen helt perfekt - och på denna fräscha sallad med krämig dressing blir den verkligen middagens stjärna!
- 600 g Scan ryggbiff i hel bit
- Salt och peppar
- Olja och smör till stekning
Sallad
- 2 romansallad
- 1 knippe sparris
- 1 knippe gröna bönor
- 1 ask sockerärtor
- 1 dl parmesan
Dressing
- 1,5 dl majonnäs
- 0,5 citron. juice och zest
- 1 vitlöksklyfta - riven
- 1 msk goschujang
- Ca 50 g parmesan
Krutonger
- 4 skivor surdegsbröd - i småbitar
- 2 msk smält smör
- 3 msk olivolja
- 1 vitlöksklyfta - riven
- 1 tsk milda chiliflakes
- salt
Blanchera sparris, bönor och ärtor snabbt i saltat vatten och spola sedan med iskallt vatten för att behålla färgen. Dressa grönsakerna med lite olivolja och salt o peppar.
Plocka isär romansalladen och skölj bladen väl - låt torka på en kökshandduk.
Skär tunna, oregelbundna bitar av parmesan. Blanda samman dressingen och smaka av med lite salt.
Lägg ut sallad, parmesan, och grönsaker på ett stort fat. Skär köttet i mkt tunna skivor -dela ev. skivorna en eller två ggr. Toppa salladen med ryggbiff, dressing och de krispiga krutongerna - servera genast!