Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Honungsglaserad karré med grillad kål och citrondressing
Otroligt smakrik och saftig karré - ihop med den pigga, krispiga salladen blir detta en ny sommarfavorit - lika gott på grillen som inne på stekpannan!
- 600 g Scan skivad karré
- 1 dl honung
- 0,5 dl ljus soja
- 1 vitlöksklyfta - riven
- 1 nypa timjan
- 0,5 chili - finhackad
- 1 tsk salt
Grilla
- 1 spetskål - klyftad i 4
- 1 citron -delad (till dressing)
- Olja och salt
Salladsbas
- 0,5 litet rödkålshuvud
- 0,5 dl rödvindvinäger
- 0,5 dl olivolja
- Salt och peppar
- 2 hårda, syrliga päron - tunt skivade
- 2 msk citronjuice
- 1 msk olivolja
- 1 knippe salladslök
Topping
- 1 dl pistage- eller hasselnötter - rostade, hackade
- 1 tsk sumak
Dressing
- 2 dl färskost
- 1 dl cremefraiche
- 0,5 grillad citron - juicen
- 1 tsk honung
- Salt och peppar
Skär ner rödkål grovt och dressa med vinäger, olja samt salt och peppar. Skär päronen tunt - gärna med mandolin och vänd genast runt med citron och olja så de inte mörknar. Skiva salladslök.
Grilla eller stek köttet, spetskålen och den delade citronen på medelvärme. Köttet ska uppnå en innertemperatur på 75 grader så det insprängda fettet börjar smälta och ger ett saftigt och mört kött. Kålen ska bli mjuk och få fin färg.
Blanda samman dressingen och smaka av med salt och peppar.
Lägg upp kål, päron, rödkålssallad och salladslök fint på ett serveringsfat. Strimla upp köttet lite grovt och lägg ovanpå - toppa med hackade pistagenötter och lite sumak. Servera med dressingen till.