Chorizo i bröd med picklad relish och basilikaaioli

Chorizo i bröd med picklad relish och basilikaaioli

Smakrik Chorizo toppad med frisk söt/syrlig relish med lite hetta samt krämig basilikaioli. Välj själv om du vill imponera lite extra på gästerna med ett nybakat korvbröd - vi bjuder på vårt bästa recept.

För 4 personer
Ingredienser
  • 2-3 förpackningar Scan Chorizo

Korvbröd (12 st)

  • 25 g jäst
  • 2,5 dl vatten - kallt
  • 3 st äggulor
  • 100 g smör - rumstempererat
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg till pensling

Relish

  • 0,5 gul lök
  • 0,5 gurka
  • 1 färsk jalapeño
  • 1 paprika - gul eller grön
  • 0,5 röd paprika
  • 100 g smörgåsgurka (sötsyrlig)
  • 100 g inlagd peperoni
  • 1 knippe koriander
  • 0,5 krm mald nejlika
  • 0,5 krm mald kryddpeppar
  • 1 tsk ättika

Basilikaioli

  • 2,5 dl majonnäs
  • 1 knippe färsk basilika
  • 0,5 liten vitlöksklyfta
Gör så här Lös upp jästen i vattnen - Kör sedan alla ingredienser till korvbrödsdegen på låg hastighet i en degblandare i 7 minuter och sedan ca 5 minuter på medelhastighet tills degen är smidig. Låt degen jäsa 30 minuter helt dragfritt.

Dela degen i 12 bitar som formas till spänstiga bollar som sedan rullas till längder på ca 8 cm. Lägg ut deglängderna på en plåt, täck med duk och låt jäsa till dubbel storlek (ca 1,5 timme).

Sätt ugnen på 210 grader, pensla bröden med uppvispat ägg och grädda sedan ca 20 min tills bröden fått fin färg.

Skär ner ingredienserna till relishen i grova bitar och pulsa sedan i matberedare till önskad grovlek på bitar, smaka upp med kryddor o ättika.

Mixa majonnäsen med basilika och vitlök - lägg över den gröna majonnäsen i en spritsflaska.

Snitta Chorizon lätt och grilla eller stek.
Servera i bröd med tillbehören.