Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Chorizo i bröd med picklad relish och basilikaaioli
Smakrik Chorizo toppad med frisk söt/syrlig relish med lite hetta samt krämig basilikaioli. Välj själv om du vill imponera lite extra på gästerna med ett nybakat korvbröd - vi bjuder på vårt bästa recept.
- 2-3 förpackningar Scan Chorizo
Korvbröd (12 st)
- 25 g jäst
- 2,5 dl vatten - kallt
- 3 st äggulor
- 100 g smör - rumstempererat
- 1 msk socker
- 1 tsk salt
- 1 ägg till pensling
Relish
- 0,5 gul lök
- 0,5 gurka
- 1 färsk jalapeño
- 1 paprika - gul eller grön
- 0,5 röd paprika
- 100 g smörgåsgurka (sötsyrlig)
- 100 g inlagd peperoni
- 1 knippe koriander
- 0,5 krm mald nejlika
- 0,5 krm mald kryddpeppar
- 1 tsk ättika
Basilikaioli
- 2,5 dl majonnäs
- 1 knippe färsk basilika
- 0,5 liten vitlöksklyfta
Dela degen i 12 bitar som formas till spänstiga bollar som sedan rullas till längder på ca 8 cm. Lägg ut deglängderna på en plåt, täck med duk och låt jäsa till dubbel storlek (ca 1,5 timme).
Sätt ugnen på 210 grader, pensla bröden med uppvispat ägg och grädda sedan ca 20 min tills bröden fått fin färg.
Skär ner ingredienserna till relishen i grova bitar och pulsa sedan i matberedare till önskad grovlek på bitar, smaka upp med kryddor o ättika.
Mixa majonnäsen med basilika och vitlök - lägg över den gröna majonnäsen i en spritsflaska.
Snitta Chorizon lätt och grilla eller stek.
Servera i bröd med tillbehören.