Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Vodkapasta med pepprig lövbiff
Kanske den krämigaste, godaste och snabbaste pastarätt man kan göra -och lugn alkoholen kokas bort!
- 1 schalottenlök - finhackad
- 2-3 vitlöksklyftor - rivna
- 1 tsk torkad dragon
- 1 nypa milda chiliflakes
- 2 msk olivolja
- 1,5 dl tomatpuré
- 0,5 dl vodka
- 2,5 dl vispgrädde
- Salt och nymalen svartpeppar
- 4 portioner kokt pasta
- 25 g smör
- 2 dl riven parmesan
- 375 g Scan lövbiff
- 2 tsk pepparmix
- salt
Koka pastan, häll av men spara någon deciliter av pastavattnet. Tillsätt pasta o vattnet till såsen och rör ner smör och parmesan.
Strimla lövbiffen, krydda med salt och pepparmix - stek snabbt på hög värme i smör - den ska bara få färg. Toppa pastan med lövbiff och servera!