Vodkapasta med pepprig lövbiff

Vodkapasta med pepprig lövbiff

Kanske den krämigaste, godaste och snabbaste pastarätt man kan göra -och lugn alkoholen kokas bort!

För 4 personer
Ingredienser
  • 1 schalottenlök - finhackad
  • 2-3 vitlöksklyftor - rivna
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 nypa milda chiliflakes
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 dl tomatpuré
  • 0,5 dl vodka
  • 2,5 dl vispgrädde
  • Salt och nymalen svartpeppar
  • 4 portioner kokt pasta
  • 25 g smör
  • 2 dl riven parmesan
  • 375 g Scan lövbiff
  • 2 tsk pepparmix
  • salt
Gör så här Fräs på lök, vitlök, dragon, chili i olivolja på ganska låg värme tills löken är genomskinlig, tillsätt tomatpuré och fräs tills färgen djupnar - utan att det bränner. Tillsätt vodkan och låt puttra ihop någon minut innan grädden tillsätts. Låt koka ihop och smaka upp med salt och peppar.

Koka pastan, häll av men spara någon deciliter av pastavattnet. Tillsätt pasta o vattnet till såsen och rör ner smör och parmesan.

Strimla lövbiffen, krydda med salt och pepparmix - stek snabbt på hög värme i smör - den ska bara få färg. Toppa pastan med lövbiff och servera!