Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Krämiga nudlar med blandfärs och jordnötscrisp
Vi hänger glatt på trenden med riktigt goffiga nudlar! Här är vår variant med krispig färs som är en riktig smakexplosion!
- 500 g Scan blandfärs
- 2 schalottenlökar - tunt skivade
- 2 vitlöksklyftor - rivna
- 2 cm ingefära - riven
- 2 tsk fivespice
- 1 msk olja
- 1 tsk sesamolja
- 0,5 dl ljus soja
- 0,5 dl vatten
- 0,5 dl hoisin sås
- 4 portioner breda nudlar - kokta
- 1 dl krispig chiliolja
- 50 g smör
- 2 pak choi
- 2 msk olja
- 1 tsk milda chiliflakes
- Salt
Jordnötscrisp
- 2 dl jordnötter - hackade
- 2 msk sesamfrön
- Salt
- 1 knippe salladslök
Rosta hackade jordnötter med sesamfrön och salt i en torr panna.
Blanda ihop nykokta nudlar med krispig sesamolja, smör och stek pak choi på hög värme - krydda med chili och salt.
Lägg upp nudlar i botten av en skål - lägg på färsen och toppa med Pak choi och jordnötskrisp och gärna lite örter som thaibasilika och koriander.